Over ons

OVER

Himalayam is een eigentijds en trendy Indiaas & Nepalees restaurant en is gelegen naast het Stadhuis van Nieuwegein in het mooi aangelegde winkelcentrum Cityplaza. De inrichting is met de grootste zorg en passie uitgevoerd. Wij hebben ons laten inspireren door de mystieke gebouwen, de grandeur van de Maharadja’s, de sprookjesachtige dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan, de adembenemende schoonheid van de natuur en landschappen. En dan niet te zwijgen over de rijkelijke stoffen die wereldwijd bewerkt worden in prachtige kleding en kunstzinnig gedecoreerd interieur.

OUR PHILOSOPHY

Prof Renger Witkamp houdt zich aan de Universiteit van Wageningen bezig met onderzoek op het grensvlak tussen voeding en medicijnen. Interessant is dat in de Indiase traditie dit onderscheid van oudsher veel minder scherp is afgebakend . Veel kruiden die in curries worden gebruikt kom je ook veelvuldig tegen in de Ayurveda. Ayurveda wordt soms gezien als een traditionele geneeswijze uit het Indiase sub-continent. Het is echter veel meer dan dat. Juist de gezondheid en het voorkomen van ziekten staan centraal. Dit begint met aandacht voor gezond eten en een goede spijsvertering. Anno 2017 zijn deze principes onveranderd. Het gebruik van originele en verse ingrediënten en kruiden als geelwortel (kurkuma), fenegriek, mosterdzaad en curryblad bevordert een goed functionerend darmkanaal. En juist de laatste jaren wordt ook in de ‘moderne’ wetenschap erkend hoe enorm belangrijk onze darmen zijn voor de algehele gezondheid. Iets dat men duizenden jaren geleden al in India toepaste.

Voedingswaarden en Medicinale werking van kruiden en specerijen o.a. kurkuma

Himalayam is het eerste restaurant in Nederland dat in samenwerking met wetenschappers onderzoek doet naar de voedingswaarden van de welbekende curry. De curry is een populair gerecht in de Oosterse keuken, maar wat zit er nou echt in en waarom denkt men dat het gezond is en hoe gezond is het, welke gezonde voedingsstoffen zitten hierin en wat is hiervan de werking op het lichaam of heeft het een medicinale werking en is dit bewezen? Meer hierover en de voortgang van het onderzoek leest u onder het kopje nieuws.

Zakelijk & Groepsreserveringen

Bent u op zoek naar een mooie accommodatie en een geheel verzorgde avond voor een zakelijk- of groepsdiner, of wilt u met een groep vanaf 10 personen lunchen bij ons? Neem dan contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken.

 

Halal & Vegetarisch

Onze vleesgerechten zijn uitsluitend halal.
Voor de vegetariër is restaurant Himalayam bij uitstek een goede keus omdat wij een scala aan heerlijke gerechten aanbieden.